Vi jobbar hårt för att erbjuda ett tryggt och prisvärt boende. Att teckna ett hyresavtal är att ingå en viktig affärsförbindelse med rättigheter och skyldigheter. Vårt mål är att du ska trivas och trygghet i ditt boende hos Svartåhem.

Personuppgifter

Nedan informationstext om Behandling av personuppgifter förklarar hur dina personuppgifter behandlas när du söker bostad, lokal eller parkeringsplats hos oss. Men även du som är eller har varit hyresgäst. Vi värnar om din personliga integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter.


Uthyrningspolicy

För att bo hos oss måste du uppfylla vissa krav. Du ska ha fyllt 18, ha möjlighet att betala hyran och ändå ha kvar till övriga utgifter, vara en bra granne & ha en hemförsäkring. Mer om detta kan du läsa här.

Tipsa oss

Våra kunder, du som bor hos oss, är anledningen att vi finns. Det är viktigt för oss att veta vad du tycker om ditt boende, och om oss som hyresvärd. Vi önskar en bra dialog och feedback för att kunna göra ett så bra jobb som möjligt. Ring, maila eller kom förbi på en kopp kaffe och berätta för oss!


Intresseanmälan

På Svartåhem har vi inget kösystem. Vi förbehåller oss rätten till att fritt välja hyresgäst. Målsättningen är att du som söker ska få så bra förutsättningar som möjligt att trivas i huset. När du söker lägenhet så har vi en intresseanmälan där du uppger vilket typ av boende du söker så försöker vi göra allt för att hjälpa dig!

behandling av personuppgifter

Vad?

 • Vad är det?

  Personuppgifter om dig är alltså all information som direkt eller indirekt identifierar dig, t.ex. ditt namn, din e-postadress, en bild på dig, eller lägenhetsnumret till den lägenhet du hyr av oss.

 • Vilka uppgifter?

  I de flesta fall är det du som lämnar dina personuppgifter till oss, t.ex. när du registrerar dig dig som sökande. Det kan också vara vi som söker via ex myndigheter eller kreditupplysningsföretag.

 • Vad har vi?

  Du har rätt att få besked om vilka personuppgifter om dig som behandlas och hur de behandlas. Du kan också be om rättelse av de personuppgifter som behandlas. Det är bara att kontakta oss.

 • Vad gör vi?

  Vi på Svartåhem ansvarar för att dina personuppgifter behandlas på rätt och säkert sätt och att du får information om behandlingen av dina personuppgifter.

Varför?

 • Vid Avtal

  För att bedöma om du uppfyller vår uthyrningspolicy inhämtas uppgifter om hur du skött tidigare boenden och/eller hur du i allmänhet sköter dina åtaganden från referenser du försett oss med och uppgifter om din ekonomiska situation inhämtas från kreditupplysningsföretag

 • vid sökande

  När du anmäler ditt intresse för att hyra behandlar vi personuppgifterna som du registrerat i syfte att kunna erbjuda dig ett hyresavtal.

 • som boende

  Vi behandlar dina personuppgifter för att administrera hyresavtalet och uppfylla våra åtaganden gentemot dig, vilket t.ex. innebär att vi skickar hyresavier till dig, administrerar din betalning mm.

 • efteråt

  Vi behåller även vissa uppgifter efter hyresavtalens slut för att följa lagstadgade skyldigheter som hyresvärd, bokföringslagen, tryckfrihetsförordningens bestämmelser om allmänna handlingar, arkivlagen och andra tvingande lagar.